Gyors menü
 

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Társaságunk adatkezelőként a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza, ad atfeldolgozóként pedig az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel.

Az adatkezelés a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés, továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés.

Az adatfeldolgozás technikai jellegű adatkezelés, az adatok feletti rendelkezési és döntési joggal nem rendelkezik.

Személyes adatnak minősül az azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ. Azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható.

Társaságunk adatkezelőként és adatfeldolgozóként tiszteletben tartja mindazon személyek magánszféráját, akik számára személyes adatot adnak át és elkötelezett ezek védelmében.

 

I.

Társaságunk a GDPR 13. cikke alapján az alábbi tájékoztatást adja az érintett személyek részére: 

Az Adatkezelő adatai:

Cégnév: Hamar Productivity Consulting Kft.

Székhely: 5000 Szolnok, Baross utca 36.

Weblap: www.hamar.hu

Kapcsolattartó: Hamar Domonkos

Telefon: +36306317992

E-mail: info@hamar.hu

 

Adatfeldolgozás: 

Adatfeldolgozást végeznek:

Hamar Productivity Consulting Kft. Munkavállalói:

Hamar Domonkos

Hamar Productivity Consulting Kft.

elérhetősége: +36306317992

Kogler Julianna

Hamar Productivity Consulting Kft.

elérhetősége: +36305176992

 

Számviteli szolgáltatás, könyvelés, bérszámfejtés:

RKMC Számviteli Szolgáltató Kft.

Elérhetősége: 1114 Budapest, Petzvál József u. 44.

 

Számlázás és azzal összefüggő adatkezelés:

Octonull Kft.

Elérhetősége: 1085 Budapest, József krt. 74. I/6.

Adatkezelési szabályzata: https://www.billingo.hu/adatkezelesi-tajekoztato

ÁSZF: https://www.billingo.hu/felhasznalasi-feltetelek

 

Honlap üzemeltetés, karbantartás:

Arteries Stúdió Kft.

Elérhetősége: 1138 Budapest, Váci út 175.

 

Hírlevél rendszer üzemeltetője: 

The Rocket Science Group LLC

Elérhetősége: 675 Ponce de Leon Avenue, Suite 5000, Atlanta, GA 3030 USA

Adatkezelési szabályzata: https://mailchimp.com/legal/prior-privacy-policy/

 

CRM-ügyfélkezelési rendszer:

Future Simple Inc.

Elérhetősége: 118 2nd Street, 5th floor, San Francisco, CA 94105, Amerika Egyesült Államok

Adatkezelés szabályzata: https://getbase.com/privacy/

 

Google

Google LLC

Elérhetősége: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Amerikai Egyesült Államok

Adatkezelési szabályzata: https://policies.google.com/privacy/update?gl=HU&hl=hu

 

Facebook – saját vállalati profil és hírdetési felület

Facebook Ireland Ltd.

Elérhetősége: 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland

Adatkezelési szabályzat: https://www.facebook.com/about/privacy

 

Feladatkezelő rendszer: 

Asana Inc.

Elérhetősége: 1550 Bryant Street, San Francisco, CA 94103

https://asana.com/terms#privacy-policy

 

Az adatfeldolgozó kizárólag olyan utasításokat hajthat végre, amelyek írásban rögzítettek.

Az adatkezelő és az adatfeldolgozó között kötelező írásbeli szerződést

kötni, melynek tartalmaznia kell az adatkezelő által az adatfeldolgozónak

átadott adatokat és az adatfeldolgozó azokkal végzett tevékenységét.

Titoktartás kötelezi a személyes adatok kezelésével foglalkozó munkavállalókat.

Az adatbiztonság garantálása érdekében az adatfeldolgozó végrehajtja a szervezési és technikai intézkedéseket.

Az adatfeldolgozó segíti az adatkezelőt abban, hogy teljesítse kötelezettségeit.

Az adatfeldolgozó az adatkezelő döntése alapján minden személyes adatot visszajuttat az adatkezelőnek vagy töröl, törli a meglévő másolatokat, egy kivétellel, ha a tagállami vagy az uniós jog az adatok tárolását írja elő.

Az adatfeldolgozó elősegíti és lehetővé teszi az adatkezelő által vagy az általa megbízott ellenőr segítségével végzett auditokat, helyszíni vizsgálatokat.

Amennyiben az adatfeldolgozó további adatfeldolgozó segítségét veszi igénybe, úgy őrá ugyanazok a kötelezettségek vonatkoznak, mint amelyek eredetileg a szerződés által létrejöttek az adatfeldolgozó és az adatkezelő között.

 

Adatvédelmi tisztviselő: 

  • Társaságunk a GDPR 37. cikke alapján nem köteles adatvédelmi tisztviselő kinevezésére

 

Adatvédelmi kérelmek: amennyiben bármilyen kérése vagy kérdése van az adatkezeléssel kapcsolatban, kérelmét postai úton a Hamar Productivity Consulting Kft. , 5000 Szolnok, Baross utca 36. címre vagy elektronikusan az info@hamar.hu címre küldheti. Válaszainkat késedelem nélkül, de legfeljebb 30 napon belül küldjük az Ön által meghatározott címre.

 

Külföldi adattovábbítás: 

  • történik külföldre továbbítás: az adatokat az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívülre továbbítjuk: ebben az esetben sem sérülnek az érintetteknek adatvédelmi jogai, a védelem szintjének ugyanakkora marad.

Garanciái: a tanúsítvány és a magatartási kódex.

Kizárólag akkor továbbítunk személyes adatok az EGT-n kívüli területre, ha a harmadik ország megfelelő védelmi szintet képes biztosítani, melynek képességét az Európai Bizottság állapítja meg.

  •  Az EGT-n kívüli ország, ahová továbbítunk adatokat: Amerika Egyesült Államok.

Az Amerikai Egyesült Államokbanban a címzett Társaság biztosítja, hogy betartja a Privacy Shield megállapodásban lefektetett feltételeket.

 

II.

Társaságunk adatkezelésének célja, jogalapja, időtartama: 

Adatkezelési célok:

Társaságunk az alábbi célokból végez adatkezelést a jogszabályokkal összhangban:

  • tréning szolgáltatás (főtevékenység szerint: 8559. M.s. egyéb oktatás) tevékenység nyújtásához kapcsolódóan a szolgáltatást igénybevevőinek adatait mint jogi kötelezettség teljesítése és ügyfélkapcsolat fenntartása céljából kezeljük;
  • lehetséges ügyfelek számára marketingtevékenység;
  • munkavállalók és pályázók adatainak kezelése (külön szabályzatban meghatározott feltételekkel);
  • szerződéses partnerek kapcsolattartói adatainak kezelése a szerződés teljesítése céljából;
  • ügyfelek megrendeléseinek teljesítése;
  • törvényben meghatározott kötelezettség teljesítése céljából

 

Adatkezelés jogalapja:

GDPR 6.cikk (1) bekezdés a) pont: érintett hozzájárulása

GDPR 6.cikk (1) bekezdés b) pont: szerződés teljesítéséhez szükséges

GDPR 6.cikk (1) bekezdés c) pont: jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges

GDPR 6.cikk (1) bekezdés a) pont: jogos érdek, mindig érdekmérlegelés szükséges

 

Az egyes adatkezelési tevékenységek jogalapja:

  • a számviteli jogszabályoknak megfelelő számlák kiállítása: jogalap: GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pont
  • kapcsolattartás: jogalap (a partnerek munkavállalóinak adatai esetében az adatkezelés) jogalapja: GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont. Az adatkezelő jogos érdeke: üzletmenet folytonosság.
  • munkavállalók adatainak kezelése: GDPR 6. cikk (1) bekezdés b), c) pontok.
  • szerződéses partnerek adatainak kezelése: jogalap GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont
  • marketing tevékenység: jogalap: GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont. Marketing tevékenység céljából facebook oldal is üzemel, azonban önálló adatbázis létrehozása, profilalkotás nem történik.
  • on-line regisztráció jogalap: GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont
  • az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény;
  • az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet);
  • a gazdasági reklámtevékenységről szóló 2008. évi XLVIII. törvény;
  • az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény.

 

Az érintett személyes adatainak jogos érdek alapján történő kezelése esetén érdekmérlegelést végzünk, melynek során:

  • beazonosítjuk és rögzítjük a jogos érdeket
  • beazonosítjuk és rögzítjük az érintett érdekeit és jogait
  • szükségesség és arányosság, a célhoz kötöttség, adattakarékosság, korlátozott tárolhatóság elve alapján mérlegelés
  • tájékoztatjuk az érintettet az érdekmérlegelésről

Az érintettnek tiltakozási joga van, mely alapján a személyes adatot nem kezeljük tovább, kivéve ha az adatkezelést kényszerítő ok indokolja (pl. munkaviszonnyal összefüggésben szükségszerűen kezelendő adatok esetén)

Nem áll fenn kényszerítő indok direkt marketing esetén, tiltakozás esetén az adatokat törölni kell. (Direkt marketingbe tartoznak azok a reklámok, amelyek közvetlenül keresik meg potenciális ügyfeleiket. Ez történhet elektronikus úton, telefonhívással, postán keresztül stb. Minden egyes módszerre speciális szabályok is érvényesek. Az érintett itt a reklám címzettje lesz, azaz az a személy, akihez a reklám eljut, illetve irányul. Az érintett személyes adatait pl. egy honlap vagy webáruház üzemeltetője kezelheti.)

 

Az adatkezelés időtartama:

A számlákat jogi kötelezettség miatt legalább 8 évig megőrizzük. A számlakiállítás alapjául szolgáló iratok megőrzési ideje 8 év.

A munkaviszony alapjául szolgáló iratok megőrzési ideje: 50 év.

A kapcsolattartás céljából megadott adatok megőrzési ideje a kapcsolat megszűnését követő 1 év.

Szerződés teljesítéséhez kapcsolódó adatok megőrzése: 5 év.

 

III.

Érintetti jogok: 

A személyes adataihoz kapcsolódóan az érintettnek a jogszabályban meghatározott jogai vannak.

a)  hozzáférési jog (adatok megismerése, az a tény, hogy történik-e adatkezelés);

b)  amennyiben egy adat elavult vagy helytelen, ennek kiigazítása;

c)   törlés (kizárólag a hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén);

d)  az adat kezelésének korlátozása;

e)  a személyes adatok direkt marketing célokra való használatának megtiltása;

f)    személyes adatainak harmadik személy szolgáltató számára történő átadása, vagy ennek megtiltása;

g)  bármely az adatkezelő által kezelt személyes adatról másolat kérése; vagy

h)  tiltakozás a személyes adat használata ellen.     

 

IV.

Adatvédelmi incidens:

Az adatbiztonság olyan sérülése, mely a kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

Társaságunk biztosítja az adatkezeléshez kapcsolódó kockázat mértékének megfelelő adatbiztonságot, melynek sérülése esetén késedelem nélkül, de legkésőbb a tudomásra jutástól számított 72 órán belül adatvédelmi tisztviselőnk, vagy ennek hiányában az adatkezelő/adatfeldolgozó vagy képviselője bejelentést tesz a felügyeleti hatóságnak és tájékoztatja az érintettet is.

Társaságunk az adatvédelmi incidens tudomására jutását követően haladéktalanul megteszi a szükséges biztonsági intézkedéseket az adatvédelmi incidens alapját adó sérülés megszüntetése, helyreállítása céljából.

Az érintettet értesítjük a megtett intézkedésekről és azok eredményéről. 

 

V.

 Jogorvoslati tájékoztatás:

Magyarországon az adatvédelmi felügyeleti hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (továbbiakban: NAIH, címe: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C, e-mail címe: ugyfelszolgalat@naih.hu). Az érintett panaszt nyújthat be a NAIH-hoz amennyiben álláspontja szerint a rá vonatkozó személyes adat kezelés nem felel meg a jogszabályi kötelezettségeknek.

A NAIH döntése ellen bírósági felülvizsgálat kezdeményezhető.

 

VI.

Tájékoztatás a nyilvántartásokról:

Társaságunk az adatok kezelését és feldolgozását jogszerűen, átláthatóan és ellenőrizhetően végzi, mely célok elérése érdekében az alábbi nyilvántartásokat vezeti:

 

Adatkezelések nyilvántartása

tartalma:

  • sorszám
  • tevékenység
  • kezelt adatok
  • adatkezelési cél
  • adatkezelési jogalap
  • tárolás módja és ideje
  • adatkezelő neve és elérhetősége
  • adatvédelmi tisztviselő neve és elérhetősége
  • adattovábbítás, címzettek
  • technikai és szervezési intézkedések

 

Az adattovábbítás nyilvántartása

tartalma:

  • sorszám
  • dátum
  • címzett
  • harmadik országba történő adattovábbítás
  • személyes adatok köre
  • adatkezelés, -feldolgozás célja
  • adatkezelés, -feldolgozás jogalapja
  • adatkezelő neve és elérhetősége
  • adatvédelmi tisztviselő neve és elérhetősége
  • technikai és szervezési intézkedések
  • adattörlésre előirányzott határidő
  • jogszabályban meghatározott egyéb adatok (pl. könyvvizsgáló kamarai azonosítója)

 

Adatkezelés megszüntetésének nyilvántartása

tartalma:

  • sorszám
  • kérelem időpontja
  • érintett neve, azonosító adata
  • kérelem tartalma
  • intézkedés megnevezése
  • intézkedés dátuma
  • adatkezelő neve és elérhetősége
  • adatvédelmi tisztviselő neve és elérhetősége

 

Adatvédelmi incidensek nyilvántartása

tartalma:

  • sorszám
  • incidens ideje
  • incidens megnevezése
  • érintettek köre
  • érintett személyes adatok
  • incidens hatása
  • intézkedések
  • adatkezelő neve és elérhetősége
  • adatvédelmi tisztviselő neve és elérhetősége

 

Érintetti és hatósági megkeresések és az arra adott válaszok nyilvántartása

tartalma:

  • sorszám
  • megkeresés tárgya és ideje
  • érintettek köre
  • érintett személyes adatok
  • intézkedések
  • adatkezelő neve és elérhetősége
  • adatvédelmi tisztviselő neve és elérhetősége

 

Adatvédelmi tisztviselő tevékenységének nyilvántartása

tartalma:

  • sorszám
  • tevékenység ideje
  • tevékenység
  • megfelelés-ellenőrzés
  • hatásvizsgálat-észrevétel
  • felügyeleti hatósági együttműködés

 

„Eltévedt” adatok, megkeresések nyilvántartása

tartalma:

  • sorszám
  • beérkezés ideje
  • kérelem tárgya
  • intézkedés (pl. visszaküldés)
  • adatkezelő neve és elérhetősége
  • adatvédelmi tisztviselő neve és elérhetősége

 

Előzetes adatvédelmi hatásvizsgálat nyilvántartása

tartalma:

  • sorszám
  • hatásvizsgálat ideje
  • műveletek leírása, adatkezelési cél, jogos érdek
  • szükségesség, arányosság vizsgálata
  • kockázatok elemzése, kezelése
  • adatvédelmi tisztviselő neve és elérhetősége
  • adatvédelmi tisztviselő véleménye

 

Szolnok, 2018. május 25.